Logo-idean versiointia eri tekniikoilla

Logo-idean versiointia eri tekniikoilla

 

Myös logosuunnittelusta löytyy vallitsevia trendejä, jotka liittyvät suunnittelu- ja toteutustekniikoihin. Tällä hetkellä uusimpia ja yleisimpiä ovat mm. flat, viivatekniikat (esim. one line art), tyhjän tilan käyttö (negative space), letter stacking ja käsinpiirretyt logot. Seuraavien linkkien takaa löytyy tämän vuoden trendiennusteita:

http://www.designbolts.com/2015/12/12/10-new-trends-of-logo-design-for-2016/

http://justcreative.com/2016/01/02/2016-logo-design-trends-forecast/

http://blog.logogarden.com/start-a-business/top-8-logo-design-trends-for-2016/

Päätin itsekin tutkia aihetta käytännössä. Tein tutkielmaa muutamasta eri tekniikasta, kuva-aiheena peura. Logo on kuvitteelliselle villieläinten suojelukeskukselle (Wild Life Resort).

 

1. Ensimmäinen kokeilemani suunnittelutekniikka on geometrisia muotoja käyttävä low-polygon tekniikka. Tässä versiossa leikitellään erilaisilla läpinäkyvyysarvoilla, joilla saadaan kolmeulotteista vaikutusta ja mielenkiintoisia värien päällekkäisyyksiä. Värisävyt nappasin tämän vuoden sisustustrendeistä.

Alla on kolme variaatioita, joista ensimmäinen on suoraviivaisista polygoneista (yhtä ympyrää lukuunottamatta) rakennettu hahmo. Toisessa geometrisia muotoja on rikottu pehmemmäksi kaartamalla viivoja. Kolmas käyttää liukuvärejä polygoneissa, joka myös pehmentää polygonien rajoja (katso esim. korvat).

polygon

 

2. Negative space-tekniikassa muotoja luodaan käyttämällä tyhjää tilaa, joka yhdessä logon ainoan käytettävän värin kanssa luo kuva-aiheen.

negative-space

 

3. Geometrinen viivatekniikka

Tässä polygonitekniikalla tehty kuva on muutettu rautalankamalliksi.

polygon-lines

 

4.Yhden viivan tekniikan perusideana on yhdellä yhtenäisellä viivalla piirretty kuva. Peuran polygonit ovat kadonneet ja viiva rajaa vain välttämättömimmät kohdat.

one-line-art

 

5. Lopuksi viiva- & sekatekniikka.

one-line-art-custom

 

On mielenkiintoista, miten samalla aiheella saa erilaisia tekniikoita käyttämällä erilaista tunnelmaa logoon. Erilaiset tekniikat voivat auttaa oikean lopputuloksen löytämisessä, mutta tekniikka ei voi olla määräävä tekijä logosuunnittelussa. Tärkeintä on ensin löytää yrityksen (tai muun vastaavan) toiminnan perusajatus, sovellusalan erityispiirteet sekä haluttu brändi. Erilaisten tekniikoiden avulla on kuitenkin mahdollista löytää uusia ulottuvuuksia sen jälkeen kun sopiva kuva-aihe on löydetty ja ne voivat osaltaan esim. korostaa brändiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>