Logon ja brändin uudistamisesta

Logon ja brändin uudistamisesta

On joulukuu 3, 2015, Posted by , In Logosuunnittelu, By , , With No Comments

 

Törmäsin mielenkiintoiseen koosteeseen Jacob Cassilta (Just Creative), jossa hän listaa uudistamiaan logoja: http://justcreative.com/2008/12/16/do-you-need-to-rebrand/
Cass on suunnitellut logot täysin uusiksi asiakkaan tavoitteiden pohjalta, mutta yritysten alkuperäinen ajatus on pyritty samalla säilyttämään. Oma suosikkini on ensimmäisenä esitelty UKE (Luxury Chocolate Gift Baskets), jossa on yksinkertaisella tavalla saatu aikaan ylellinen ja laadukas tunnelma.

Logo-muutos on usein osa suurempaa brändimuutosta, jota se omalta osaltaan ilmentää. Logon uudistuminen viestittää koko yrityksen uudistumista, ja usein liittyykin pelkän ilmeen modernisoimisen lisäksi myös palveluiden tai konseptin muutokseen tai jäsentämiseen.

Tässä oma esimerkkini logon uudistamisesta:

 

Case: Lempeät Eväät Catering

Alkuperäinen logo suunniteltiin vuonna 2012. Liikkeelle lähdettiin yrittäjän toivomista väreistä, jotka olivat tumman vihreä ja oranssi. Yhdistelmä on aika "retro", mutta se oli tietoinen valinta ja sopi yrittäjän persoonaan ja alkuperäiseen liikeideaan hyvin.

Viime vuosina juhlapalvelun toiminta on laajentunut ja vakiintunut, ja yritys on käynyt läpi monia muutoksia. Viimeisimpänä on ollut keittiön muutto uusiin tiloihin. Lisäksi juhlapalvelun asiakaskunta on laajentunut kattamaan yksityisasiakkaiden (häät, syntymäpäivät) lisäksi enemmän yrityksiä (kokoukset, yritysjuhlat).

Kehityksen myötä asiakas halusi uudistaa logon ja yritysilmeen modernimmaksi. Muutoksen yhteydessä uudistettiin myös termi: juhlapalvelun tilalle otettiin 'catering'.

Muutokset:

  • Värit: vallitseva oranssi väri siirrettiin tehosteväriksi
  • Muoto: logon graafinen osa erotettiin tekstiosasta
  • Termit: sana 'catering' tuotiin logoon mukaan
  • Typografia: fontit muutettiin ja valittiin kaksi erityyppistä fonttia tuomaan kontrastia
  • Tausta: taustaväriksi valittiin puhdas valkoinen (tai transparent), joka tekee tyylistä ilmavamman ja modernimman

Vanha logo:

vanha

 

Uusi logo:

uusi

 

Uusi käyntikortti:

kkortti-valokuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>